Rouwverwerking in het Journalistiek Eetcafé op 5 juni met Frénk van der Linden

Gepubliceerd op 14 april 2024 om 04:08

Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni stond in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal. Te gast was dit keer meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden, naar aanleiding van het boek "Hoe besta je na" dat dit jaar uitkwam, en wat hij schreef samen met Pieter Webeling.

Ook Anuschka Coumou, uitbater van de Carnisser Keuken, was dit keer hoofdgast. Zij schreef een beklemmend boek over de zelfverkozen dood van haar zestienjarige dochter, 'En mijn leven stond stil'. Het was een mooie, intieme avond. Waar eerdere edities van het Journalistiek Café eerder maatschappelijke thema's verkenden, hadden we dit keer een avond waarin een persoonlijk, menselijk thema centraal stond. Verschillende vormen van verlies en rouwen kwamen aan bod.   

Het boek van Anuschka is te bestellen via haar blog: www.enmijnlevenstondstil.nl. Vraag naar  'Hoe besta je na' in de betere boekhandel. 

In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven. 

Lees verder op de pagina Journalistiek Eetcafe

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.