🌟 Rouwverwerking in het Journalistiek Eetcafé op 5 juni met Frénk van der Linden🌟
Rouwpatronen, informele vormen en verrassingen uit onverwachte hoeken. Op woensdagavond 5 juni stond in het Journalistiek Eetcafé het afscheid nemen centraal. Te gast was dit keer meesterinterviewer en schrijver Frénk van der Linden, naar aanleiding van het boek "Hoe besta je na" dat dit jaar uitkwam, en wat hij schreef samen met Pieter Webeling.
Ook Anuschka Coumou, uitbater van de Carnisser Keuken, was dit keer hoofdgast. Zij schreef een beklemmend boek over de zelfverkozen dood van haar zestienjarige dochter, 'En mijn leven stond stil'. Het was een mooie, intieme avond. Waar eerdere edities van het Journalistiek Café eerder maatschappelijke thema's verkenden, hadden we dit keer een avond waarin een persoonlijk, menselijk thema centraal stond. Verschillende vormen van verlies en rouwen kwamen aan bod.
Het boek van Anuschka is te bestellen via haar blog: www.enmijnlevenstondstil.nl. Vraag naar 'Hoe besta je na' in de betere boekhandel.
In deze vijfde editie wordt er in het wijkrestaurant de Carnisser Keuken besproken wat ons verbindt en onderscheidt, hoe het verlies van een dierbare ons leven kan beïnvloeden en hoe we dat vormgeven.
Lees verder onder de foto
In de afgelopen jaren publiceerde Frénk van der Linden samen met Pieter Webeling een van de best gelezen interviewseries in de Volkskrant, over het omgaan met het verlies van een dierbare. Deze indringende portretten zijn gebundeld en verrijkt met een essay over rouw in 'Hoe besta je na?' Mike Boddé, Jack de Vries, Astrid Joosten, Hedy d’Ancona, Boris Dittrich, Lavinia Meijer en Victor Löw geven daarin intrigerende terugblikken op hun relatie met een overledene. De portrettenserie is nu gebundeld samen met nieuwe essays over rouwen: 'Hoe besta je na?'
Luister naar inspirerende verhalen en deel jouw eigen ervaringen, zoals die van Anuschka Coumou, die ondanks alle liefde van de wereld de grip op haar dochter Joska verloor. Hoewel het niet geheel onverwachts was, was de klap desalniettemin groot. Coumou richtte begin 2019 een kamertje met allerlei bezittingen van Joska. Aan de hand van foto's, kaartjes, dagboeken, verslagen en schoolspullen schreef ze haar boek 'En mijn leven stond stil' waarin ze als moeder en schrijfster terugblikt op het leven van Joska. www.enmijnlevenstondstil.nl
Wat raakt?
Het Journalistiek Eetcafé is meer dan alleen een serie bijeenkomsten; het is een platform voor openheid, samenwerking, groei en positieve verandering. We nodigen iedereen uit om deel te nemen aan onze volgende bijeenkomst en zich te laten inspireren door de kracht van gezamenlijke dialoog en gedeelde ideeën. Elke twee maanden verwelkomen Hulya Aydogan en Harriet Duurvoort, publicist en columnist van De Volkskrant, journalisten, schrijvers, denkers en doeners met de steun van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ).
Maaltijd
Hoewel de toegang tot het Journalistiek Eetcafé kosteloos is, nodigen we je uit om te genieten van een heerlijke maaltijd. Kom langs, neem plaats en bestel voor slechts €8 een maaltijd van De Carnisser Keuken. Je zult niet teleurgesteld zijn! Sluit je aan bij ons in Het Journalistiek Eetcafé, in een sfeer van openheid en verbinding waar gesprekken bloeien en samenwerkingen ontluiken! De Carnisser Keuken, gelegen aan de Ebenhaezerstraat 42 te Rotterdam, verwelkomt je graag om 18.30 uur.
Reserveer
Maaltijden kunnen vooraf gereserveerd worden bij Rob of Anuschka via 06 47605363 of carnisserkeuken@gmail.com.
En vergeet niet je dansschoenen mee te nemen, want na afloop van de bijeenkomst zal Frénk van der Linden zijn boek 'Hoe besta je na?' signeren en een spontane polonaise leiden door de zaal.
Reactie plaatsen
Reacties